qrmmag

QRM! op internet – Quality Radio Magazine – Binnenkort ook op papier! ©2012

D-STAR-stream Onlinereceivers.net weer actief

Sinds gisteravond is de internetstream van D-STAR-repeater PI1DSA na een pauze van ruim een jaar opnieuw online gekomen. De stream was ongeveer een jaar geleden stopgezet nadat de site onlinereceivers een stream met behulp van een blauwe dongle in de lucht had gebracht die vrijwel dezelfde functionaliteit had. Er kwam toen ook een tweede stream, ook met een blauwe dongle op de website van REF017 die korte tijd gelden op DCS007b werkt, en tegenwoordig ook op de site bij die reflector ( dcs007.xreflector.net ) kan worden beluisterd. Later is de dongle-stream op onlinreceivers, die immers hetzelfde liet haren als die van DCS007b offline gegaan.

De beide streams die er nu zijn verschillen doordat de stream op DCS007b altijd op de D-STAR-reflector werkt, en de stream van PI1DSA op onlinereceivers via de ether op de Amersfoortse repeater. Dat laatste betekent dat wanneer PI1DSA lokaal gebruikt wordt, deze gesprekken wel op de DSA-stream te beluisteren zijn, maar niet op de DCS007b-stream. Hetzelfde geldt als de Amersfoortse repeater op een andere reflector dan DCS007b is gekoppeld, wat met name ’s nachts nog wel eens gebeurt, bijvoorbeeld in de toekomst als PI1DSA naar de regionale reflector DCS007U van de provnicie Utrecht overschakelt.

Behalve op onlinereceivers.net is de stream van PI1DSA ook weer te beluisteren op www.ch73.net

Naast de stream van PI1DSA wordt ook nog steeds gewerkt aan een stream voor de tetra-gesprekken in de regio Amersfoort. Deze zal binnenkort ook via onlinereceivers.net te beluisteren zijn. Deze beide streams liften mee op de server van Emergency Radio.

Rechtstreekse link van de D-STAR-stream van PI1DSA:

onlinereceivers.net/pi1dsa.php

Link van de toekomstige TetraMonitor, die binnenkort online komt:

onlinereceivers.net/TetraMon.php

Emergency Radio:

www.Emergency-Radio.nl

 

Enkel berichtnavigatie

Reacties zijn gesloten.